18/8 14:30-16:00 startar träningen på Brunnsängs IP.

Välkomna

Sommaruppehåll

Nu tar Paralaget sommaruppehåll.

Vi startar upp träningen igen 18/8

Återkommer med plats.

Trevlig sommar

I sommar anordnar Södertälje FF en fotbollsskola för alla med en intellektuell funktionsvariation, NPF samt rörelse funktionsvariation.

Under 3 dagar finns det nu en möjlighet att delta i en rolig och variationsrik träning utifrån varje individs förutsättningar. Fotbollsskolan är gratis. Vi bjuder på lunch samt en frukt på eftermiddagen.

Meddela i anmälan om ev allergier el något annat tränarna behöver ha vetskap om. Varje deltagare kommer att få en tröja så det är viktigt att ange vilken storlek man vill ha. Krav att anhörig/personal/kontaktperson finns på plats om inte annat är överenskommet. SFF – Glädje/hjärta/passion

Fotbollsfesten 26/5

Det var ett glatt gäng från Södertälje som medverkade på fotbollsfesten trotts vädret som bjöd på regn och blåst. Fotbollsfesten anordnas av Botkyrka kommun, Södertälje FF ställde upp med fyra lag som spelade två matcher var. Glädje Hjärta Passion

Special Olympic School Day

För andra året i rad representerades fotbollen på Special Olympic School Day av SFF.

Vi hade Paralagets Lagledare Linda Pekkarinen och en spelare från Paralaget Oliver Djorda på plats. Eleverna som kom till Telgehallen i Södertälje kom från olika särskolor i kommunen, alla fick en möjlighet att känna och leka med boll. Självklart blev det många skott på mål, där Oliver gjorde ett grymt jobb under dagen.

En dag fylld med Glädje, Hjärta, Passion

På filmen ser vi Lucaz som är på plats med sin skola och är även är spelare i vårt paralag.

Fotbollsskola i dagarna 3

I år anordnade Södertälje Fotbollsförening en fotbollsskola för alla med en funktionsvariation.

Vi startade måndag morgon med namnlekar med boll, den som fick passen skulle säga sitt namn. Det visade sig att dom flesta deltagarna redan kunde de flesta namnen sedan innan, det var lite tuffare för ledarna då det var många nya deltagare på plats.

Upplägget varje dag har ungefär sett lika ut.

Vi har startat med bana

Banan startade med jämfotahopp följt av löpstege och slalompinnar därefter fick deltagarna en boll för att dribbla mellan konor och sen avslut på mål.

Vem vill inte göra mål!?!

Alla deltagarna blev bjudna på lunch. Första dagen serverades ost och skinksallad, kebabsallad, kycklingsallad eller falafelsallad med bröd och dryck.

Efter lunchen på måndagen kom Stefan Batan och pratade om kost, uppvärmning, sin egna karriär som fotbollspelare samt svarade på massa frågor.

Därefter fick alla som ville ta en gruppbild med Stefan.

Sedan fick alla möjlighet att ta inviduella kort.

Efter mötet med Stefan fortsatte träningen med mer boll och skottövningar.

Sista 30 min körde vi match. Dagen avslutades 14:00 med frukt.

Tisdagen bjöd oss inte på det bästa vädret. Det positiva i det hela är att deltagarna fick prova på hur bollen funkar på ett gymnastikgolv. Vi tränade snabba fötter, koordination och skott på mål.

Lunchen bestod av Lasange, Pasta Carbonara, Pasta Bolognese eller Vegetarisk Pasta, bröd och dryck.

Självklart avslutades dagen med matcher och frukt.

Onsdagen bjöd på bättre väder än dagen innan. Vi startade med uppvärmning.

Passningsövningar

Då det är sista dagen på fotbollsskolan bjöds det på pizza.

Efter lunch kom Naprapat Jens Rönnström som berättade om kroppens anatomi och visade strechnings övningar samt svarade på frågor.

Efter föreläsningen med Jens fick vi ytterligare ett besök av Abud Keriakes (målvakt i Syrianska FC). Abud ställde sig i mål och alla fick möjlighet att skjuta skott.

Även ta bild med Abud

Efter dessa 3 glädjefyllda dagar var det väldigt nöjda men trötta deltagare som lämnade Brunnsängs IP. Alla deltagare fick en T-tröja, fotboll och en vattenflaska, deltagarna blev även bjudna på lunch och frukt varje dag.

Södertälje FF tackar alla otroligt duktiga deltagare samt ledarna Anna-Carin, Lennart, Tomas, Georgis och Linda.

Vi vill även tacka Jobzone för att vi kunde genomföra denna fotbollsskola och för gåvorna ni delade ut till deltagarna.

Andreas (Jobzone) Lennart, Linda, Tobias (Jobzone) Anna-Carin, Tomas, Georgis

Vi vill även tacka Brunnsängs Pizzeria för bra mat som levererades till plats och Intersport som levererat materialet till oss.

Det vi som förening tar med oss efter dessa 3 dagar är att alla kan spela fotboll och att fotboll ger gemenskap.

SFF – Glädje Hjärta Passion