Vår Vision

Södertälje FF

Fostra och utveckla varje individ

Vår ambition är att fostra och utveckla varje enskild individ till att bli en så bra fotbollsspelare som denne har potential till. Vi anser att samtliga spelare besitter enorma kapaciteter och det gäller för oss i SFF att stimulera och utveckla dessa optimalt. Det är viktigt att ge individerna en bred kunskap om fotboll så att dom klarar av att vara flexibla på planen och inte fastnar i ett ”fack”.

Att spela fotboll för Södertälje FF

Vi ser det som en självklarhet att skolan sköts på ett bra sätt och att vi hjälper spelarna att utvecklas på ett socialt plan. Att lära sig ta ansvar för sig själv, visa hänsyn och lyssna till andra samt lära sig acceptera och hålla sig till regler är givna i vår verksamhet. Fotboll är en mycket givande och rolig idrott där spelarna genom hela sin karriär kommer att stå inför nya utmaningar och kunskaper. Man blir helt enkelt aldrig fullärd. Eftersom denna fantastiska sport är så pass svår och kräver mycket träning och engagemang kommer det stundom att bli många aktiviteter men i gengäld kommer våra spelare ha förmånen att få syssla med det som är absolut roligast här i livet – att spela fotboll.

Ideell organisation

SFF är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation som har till uppgift att motverka varje form av manipulation av matcher, ta avstånd från rasism och annan form av diskriminering och ska även arbeta för dopingfria idrotter samt ha som ändamål att bedriva fotbollsverksamhet i enlighet med ”Idrottsrörelsens verksamhetsidé”.

Södertälje FF: Emblem

Motivet till klubbmärket är inspirerat av skyddshelgonet Sankta Ragnhild av Tälje – En stark symbol för hela Södertälje och dess historia.

Emblemets färg – blått, vitt & gult – och form hämtas från det varma och vackra landskapet vi har i Sörmland. Med en kombination av en modern stilren design och en tidlös klassisk touch kan vi stolta presentera klubbmärket som ska representera vår stad, Södertälje.