Nyheter Paralag

Paralagets fotbollsskola 2023

Dag 1
Vi startade med tröjutdelning och fotografering.
Vi hade upprop och presentation av alla ledare och pratade om vilka man måste lyssna på när man är på fotbollsskolan.
Uppvärmning utan boll med löpning, indianhopp och sidohopp. Vi hade passningspel där vi talade om våra namn så vi alla skulle lära oss vad vi heter.
Vi körde lekar med boll kontroll bla vem är rädd för Zlatan.
Vi försökte hålla igång då det var lite kyligt ute idag. Tillslut fick vi gå in pga av regnet. Och då alla inte hade med sig inneskor så körde vi matcher med en skumgummiboll så alla kunde vara med. Alla spelade i strumplästen eller barfota.
Lunch intogs med god aptit

Sen ut för att träffa den fantastiska människan Dejan. Vilken härlig kille som bjöd på sig själv och var så enormt empatisk med alla våra spelar. Dom fick skjuta och ställa frågor. Dejan visade målvaktsuppvärmning tillsammans med William.

Efter det skulle vi köra matcher ute men fick bryta fort då en riktig regnskur kom.
Så in igen och av med skor, fram med skumgummibollen och matchen var igång igen.

Vi körde fram till 13.50 när alla var såååå trötta att det blev mest bara skratt och trams. Så nu blev det mellis där vi gav ut bananer.

Kalle Siljebråt från parafotbollen från  Sörmlands fotbollsförbund pratade med Alma, Wilmer och Viktor.

Dag 2

Vi startade kl.09.00 med lite mingel och hejsan. Sen blev det uppvärmning, samma som dagen innan. Dock med några fler vändor för att få upp kondisen lite. Fotboll är mycket spring.

Sen körde vi leken pest eller kolera med boll. En hel del skratt, då det var svårt att välja vad som var bäst eller sämst.

Vi körde hinderbana med avslut på mål start med stegen, slalom och hopp över häck.

Sen delade vi upp i tre grupper där vi utförde tre olika övningar
Grupp 1: passa och möta passen
Grupp 2: driva boll i fyrkant och lyssna på ledaren om vilket håll eller diagonalt. Bollkontroll var ordet
Grupp 3: att ta ner bollen och få kontroll

Sen rullade vi runt så alla fick köra i alla grupper

Dags för lunch som åts inne i hallen. När deltagarna kom tillbaka ut så var dom mätta och glada.

Vi började prata om FAIRPLAY och vad det innebär. Alla deltog och vissa var snabba som tusan i att försöka förklara vad allt betydde. Kändes som om alla förstår varför fairplay är viktigt och att här på fotbollsskolan så följer vi det.

Stefan Batan gör entré på planen. En kanontrevlig kille som varit med varje fotbollsskola. Han berättade om vem han är, vilka lag han spelat för, hur mycket man måste träna när man spelar i högsta ligan, hur gammal han var när han började spela.
Deltagarna ställde sina frågor till Batan också som han glatt svarade på.
Sen ställde Batan upp och tävlade i vår hinderbana mot alla deltagare som vågade möta honom i tävling. Nästan alla vågade och Stefan fick en rejäl utmaning och en rejäl dos med motion. Sen tipsade han om vad man ska tänka på när man skjuter och hur vissa större stjärnor skjuter.
Han stannade och sköt hörnor/inlägg så att den som ville kunde få nicka eller skjuta mål på volley med honom. Ett uppskattat besök.

När vi tackat Batan för att han kom, så delade vi upp oss i tre grupper igen och vissa övade på nickar, andra övade fintar och där såg jag att Batan stannade till och visade fintar för deltagarna också.
Den sista gruppen övade på att sparka bollen i mål på volley.

Avslutar med match. Båda lagen kämpade väl mot varandra. Match är det som längtas mest efter dessa dagar.

När vi sitter ner efter matchen och går igenom vad som varit bäst med dagen så är det olika åsikter: maten, övningar, matchen, raketer(som någon avfyrade vid planen), Stefan Batan eller helt enkelt hela dagen var bäst.

Dag 3

Dagen startade med lite snack i smågrupper och efter en stund startade vi med uppvärmning som avslutades med stretch övningar. Alla var superduktiga och gjorde allt dom kunde för att klara av alla stretch övningar.
Sen körde vi leken: Under hökens vingar kom med boll naturligtvis och efter det så körde vi en repris på begäran av en deltagare: vem är rädd för Zlatan.

Sen körde vi hinderbana som var lite annat uppbyggd än gårdagen. Alla tog i från tårna för att göra sitt allra bästa.
Efter detta och naturligtvis många vattenpauser så körde vi boll teknik. Där man skulle springa fram t ull en låg kon och med hjälp med bara foten lägga bollen i hålet. Jättesvårt då konen gärna säckar ihop om man har för mycket vikt på fot och boll.
Vi körde även övning med att runda konan med boll allt för att få in vikten av teknik.
Lunch Pizza som alla var supersugna på redan när dom kom på morgonen.
Kl.12 så kom Alfredo Afram som är domare i div.4. Han hade sina domarkläder på sig. Han berättade om sig själv och hur han började som domare. Regler för fotboll berättade han om, han visade myntet som han använder för att singla om att starta med boll eller välja sida. Alla fick hålla i det fina myntet, även det gula och det röda kortet fick alla hålla i. Sen fick alla ställa sina frågor till Alfredo det var frågor om hur man får ett rött kort, hur gammal han var när han började som domare. Om det varit mycket bråk när han har dömt osv osv.
Sen dömde han en match, vilket alla gillade att äntligen ha en riktig domare på plats.

Vattenpaus och sen körde vi igång ett pass med att kicka bollen. Oj vad alla kämpade och jag tror att alla tillslut fick till att kunna trixa allt ifrån två tillslag till uppåt 15.

Efter det så körde vi igång tre olika stationer med:
1. Passa genom bågar
2. Anfall med tre motstånd en back
3. Skjuta prick. Måltavlor i kryssen och vid stolproten.

Alla var superduktiga. När det bröts för vatten paus, så kände man att många deltagare var nöjda med dagen och helst ville vila, men vi lyckades peppa upp dom allra flesta igen så vi kunde köra en avslutnings övning med att få visa upp sin bästa fint genom att få dra förbi en ledare och avsluta med ett pang skott mot en annan ledare. Nu var det dags för fotbollsskolans sista match. Värmen, tiden och att det var tredje dagen visade sig i att vissa deltagare valde att vara publik till matchen. Men dom som hade kraft kvar körde så svetten lackade.
Vi blåste av när fler valde att bli publik.
Nu var det dags för utdelning av diplom och att få tacka alla för det superfina deltagandet. Wooohooo helt plötsligt kom Ulrica farandes med bollarna i absolut sista sekund. Så alla fick sin boll och det var ren och skär glädje över detta.

Frukt och kramar delades ut.
Tack för i år👊🏻❤️⚽️

 

Huvudtränare Anna-Carin Skogh

 

Bilder kommer inom kort